top of page

OM OSS

Happy Gambia ble etablert i april 2009 etter vår andre ferietur til Gambia.

Vi er Tone Sverresborg, Bente Hanssen og Evelyn Jacobsen.


Vi ville finne en måte å bidra på til barna i dette fattige, lille landet på Afrikas vestkyst. Vi falt nemlig pladask for folket, klimaet, maten og alle smilene som møter oss uansett hvor man går og ferdes.
Gambia er et av de fattigste landene i Afrika og et av de minste.

Vi valgte derfor å satse på de minste, nemlig førskolebarn - da vi mener at en av de viktigste veiene ut av fattigdom er gjennom utdanning.
I begynnelsen hjalp vi en annen frivillig forening fra Norge med å pusse opp og utbedre en førskole.

Etter hvert fikk vi tomt og tillatelse til å bygge egen skole i New Yundum. 

Det første spadetaket ble tatt i februar 2011og de to første klasserommene og toalett sto ferdige og åpnet i juni 2011. Vi har siden bygget ytterligere to klasserom, brønn, lager, kontor og kjøkken som sto ferdig i juli 2013.

Skolen har nå 180-200 elever, 6 lærere, to kokker og en vaktmann/vaktmester.

I 2016 installerte vi strøm og i 2017 har vi ved hjelp av sponsorer koblet skolen på det lokale vannverket - så nå har de tilgang på rent vann hele tiden.
 

I tillegg til å bygge New Yundum Community Nursery School (den het først Nyodema Nursery School) har vi engasjert oss i enkelttilfeller av barn som har hatt behov for medisinsk behandling av ulike årsaker. Her har vi vært behjelpelig med å dekke utgifter til sykehusopphold, transport, mat etc.

Lamin er vår gode medhjelper i Gamia. Vi har daglig kontakt vedrørende ting som angår skolen, fadderbarn m.m. 

Happy Gambia Taxi

Happy Gambia ble høsten 2016 sponset penger for å kjøpe bil som ble registrert som taxi. Det er Lamin som drifter bilen og inntektene fra bilen går tilbake til Happy Gambia. 

Vi håper dette etter hvert også vil bidra til inntekt som kan dekke ulike utgifter på skolen. 

Lamin Banda - Happy Gambias representant i Gambia. Er på skolen faste dager i uken, handler inn maten til skolekjøkkenet, vår "høyre hånd" når det gjelder det meste i Gambia.

I tilleg en flink taxi sjåfør - på Happy Gambia taxi. 

bottom of page